فیلر زیر چشم چیست؟

 متخصص پوست برجسته در مورد هزینه، ماندگاری و اینکه اصلاً فیلر زیرچشم خوب است یا خیر توضیح می‌دهد.

اگر همیشه چشمانتان خسته به نظر می‌سد و سیاهی دورچشم دارید یا زیرچشمانتان گود شده است، ممکن است یکی از افراد بسیاری باشید که خواب کافی ندارند. اما اگر اطمینان دارید و می‌دانید خواب کافی و باکیفیت دارید، ممکن است به این فکر افتاده باشید که با انجام اعمال زیبایی ظاهر سرزنده‌تری به چشمان خود بدهید: تزریق فیلر پوستی زیر ناحیه چشم. آیا شما کاندیدای مناسبی برای این کار هستید؟ ما در اینجا مبحث علمی این فرایند و همچنین اطلاعاتی از بهترین متخصص پوست درباره‌ی مشکلاتی که ممکن است به همراه داشته باشد ارائه می‌دهیم.

فیلرهای پوستی چیست؟

فیلرهای زیرچشم یکی از انواع فیلرهای پوستی و زیبایی هستند. به طور کلی، فیلرهای پوستی محبوبیت بالایی دارند: طبق انجمن جراحان زیبایی آمریکا، 3.4 میلیون تزریق با استفاده از فیلر زیبایی بافت نرم در سال 2020 انجام شده است (این آمار شامل تمام فیلرها است و نه فقط فیلر زیرچشم).

فیلرهای پوستی تحت نظارت سازمان غذا و دارو و نظام پزشکی است و سازمان غذا و دارو می‌گوید مطالعات روی فیلرهای پوستی نشان می‌دهد (فیلرهایی که مورد تایید این سازمان است) که افراد عموماً از نتایج راضی هستند.

فیلر زیرچشم چیست؟

در تزریق این نوع فیلر پوستی، هیلارونیک اسید به ناحیه زیرچشم تزریق می‌شود و چون این ناحیه را پر می‌کند، طرفداران آن می‌گویند که سیاهی دور چشم و گودی آن را از بین می‌برد. طبق اعلام سازمان غذا و دارو، هیلارونیک اسید پلی ساکاریدی است که (نوعی قند) به طور طبیعی در بافت‌های بدن وجود دارد. این ماده به شکل ژل، با آب ترکیب و متورم می‌شود، در نتیجه پوست را نرم و حجیم می‌کند. آکادمی جراحان پلاستیک آمریکا می‌گوید چون هیلارونیک اسید ماده‌ای ژل مانند و نرم است، در نواحی که این نرمی اهمیت دارد مانند چشم و لب‌ها به کار می‌رود. به مرور زمان جذب بدن می‌شود و به همین دلیل است که فیلرهای پوستی تاثیر موقت دارند.

هیلارونیک اسید از زمان تولد به طور طبیعی در بدن ما، در استخوان و پوست وجود دارد. مانند میکرواسفنجی است که آب را در بدن جذب می‌کند؛ و متورم می‌شود! با بالا رفتن سن، به تدریج هیلارونیک اسید کاهش می‌یابد و پوست شادابی خود را از دست می‌دهد و خشک، کدر و پژمرده می‌شود. چون هیلارونیک اسید خاصیت جذب آب دارد، هنگامی که به عنوان فیلر استفاده می‌شود، پوست را صاف می‌کند و چین‌وچروک سطحی را از بین می‌برد.

فواید فیلرهای زیرچشم چیست؟

بزرگترین فایده تزریق فیلر زیرچشم رفع گودی و تیرگی زیرچشم است که ظاهری خسته و پژمرده به چشم می‌دهند. گودی به دلیل کمبود کلاژن و هیلارونیک اسید اتفاق می‌افتد و با تزریق فیلر این کمبود به طرز موثری جبران می‌شود. فیلر زیرچشم به حجم‌دهی این ناحیه و رفع تیرگی کمک می‌کند.

طبق گزارش انجمن پوست، تیرگی‌های ناحیه چشم مشکل پزشکی محسوب نمی‌شوند؛ اینها در زیرگروه زیبایی قرار می‌گیرند. هیلارونیک اسید که از طریق سوزن تزریق می‌شود، می‌تواند حلقه‌های سیاه زیرچشم که به دلیل نازک شدن پوست در ناحیه ناودان اشکی است و همچنین چین‌وچروک این قسمت را برطرف کند. طبق تحقیقی در سال 2012 که در ژورنال جراحی زیبایی منتشر شد، ناحیه ناودان اشکی با ایجاد سیاهی روی پلک پایین می‌تواند باعث شود پوست این قسمت تیره و کدر به نظر برسد.

چه زمانی فیلر زیرچشم بهترین گزینه نیست؟

تیرگی پوست یا هایپریگمنتیشن زیرچشم همچنین می‌تواند ناشی از ملانین (پوست تیره‌تر زیرچشم به طور طبیعی) یا عروق خونی زیر پوست باشد. در این صورت ممکن است نتیجه دلخواه را به دست نیاورید. فیلر زمانی موثرتر است که تیرگی به دلیل کمبود کلاژن باشد. اما اگر پزشک بتواند پوست را از عروق زیرپوست جدا کند و فاصله‌ای جزئی میان آنها با فیلر ایجاد کند، می‌تواند اندکی موثر باشد. اما بهترین نتیجه زمانی حاصل می‌شود که تیرگی به دلیل تحلیل پوست ناحیه زیرچشم باشد.

عوارض جانبی فیلرهای زیرچشم چیست؟

طبق آمار انجمن جراحی زیبایی آمریکا، کمی کبودی قابل انتظار است زیرا پوست زیرچشم نازکتر است و عروق خونی زیادی دارد. ورم هم عارضه شایعی است. عوارض جانبی احتمالی دیگری نیز وجود دارد: اگر فیلر به درستی تزریق نشود، این ناحیه ممکن است گودتر و بی‌رنگ به نظر برسد. این مشکل را می‌توان از طریق تزریق یک آنزیم که فیلر را از بین می‌برد برطرف کرد. عفونت یا ایجاد گلوله یا برجستگی نیز عوارضی محتمل (و قابل درمان) است. بعد از اینها مشکلات بسیار جدی‌تر و نادرتر از جمله کوری وجود دارد. و این موضوع نشان می‌دهد بسیار مهم است به دنبال پزشکی کارآزموده باشید؛ متخصص پوست دارای گواهینامه که آموزش دیده است یا جراح پلاستیک دارای برد تخصصی. بهتر است برای تزریق فیلر فقط نزد پزشک بروید و به سالن‌های زیبایی نروید. این فرایندی حساس است، کار روی ناحیه زیرچشم بسیار حساس است و کوچکترین اشتباه عوارض شدیدی به همراه دارد. تخصص در اینجا حرف اول را می‌زند. کسانی که درس این کار را خوانده‌اند و آموزش دیده‌اند بهترین گزینه هستند.

تفاوت فیلر زیرچشم با بوتاکس چیست؟

این دو مقوله کاملاً متفاوت هستند. بوتاکس نوعی سم فلج‌کننده است (و سایر محصولات مشابه این سم) که به میزان کم درون عضلات صورت تزریق می‌شود؛ این کار جلوی انقباض عضلات را می‌گیرد تا پوست ظاهر صاف‌تری داشته باشد. بوتاکس جلوی انقباض و انبساط عضلات صورت را می‌گیرد. اما فیلر مبحثی کاملاً متفاوت است؛ با فیلر به زیرچشم حجم می‌دهید. فیلر تاثیری روی عضلات ندارد. در مورد این موضوع در مطلب تفاوت بوتاکس با فیلر به طور مفصلی توضیح داده شده است.

اگر می‌خواهید فیلر زیرچشم انجام بدهید، چه آمادگی‌هایی لازم است؟

مشاوره با پزشک قبل از شروع کار اهمیت بسزایی دارد تا پزشک آناتومی خاص شما را بررسی کند. و طبق ژورنال جراحی زیبایی، باید دست‌کم پنج روز قبل از تزریق از موارد مشخصی پرهیز شود تا احتمال کبودی کاهش یابد: آسپرین و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، ویتامین ای و جینکو بیلوبا. مکمل‌های روغن ماهی نیز مصرف نشود. چند روز قبل از تزریق از مصرف هر ماده‌ای که خون را رقیق می‌کند پرهیز کنید زیرا اینها موجب کبودی بیشتر می‌شوند. دلتان نمی‌خواهد اینطور به نظر برسد که مبارزه بوکس داشته‌اید. برخی متخصصان پوست مصرف مکمل‌های گل همیشه‌بهار یا آرنیکا را پیشنهاد می‌دهند و ما به بیماران پیشنهاد می‌کنیم یک هفته قبل کمی آناناس میل کنند زیرا حاوی آنزیم‌هایی است به نام بروملین است که به کاهش کبودی کمک می‌کند. اینها توصیه‌هایی است که نه تنها ضرر ندارد بلکه ممکن است مفید هم باشد.

فرایند تزریق چگونه است؟

برخی متخصصان پوست بی‌حسی موضعی روی ناحیه استفاده می‌کنند؛ نیازی به بی‌حسی تزریقی نیست. در مواقع دیگر مواد بی‌حسی با محصول ترکیب می‌شود لذا بی‌حسی قبلی انجام نمی‌شود. سپس هرگونه کرم بی‌حسی پاک می‌شود و این ناحیه را تمیز می‌کنند. ما از بیمار می‌خواهیم روی تخت دراز بکشد، طوری که راحت باشد اما به نحوی که ما اشراف کامل داشته باشیم و بتوانیم اثر جاذبه طبیعی را هنگام تزریق مشاهده کنیم.

اکنون زمان تزریق است. پزشک سرنگی را که قبلاً پر شده و گاهی لیدوکائین با آن ترکیب شده است که عروق را منقبض و همچنین بی‌حس می‌کند برمی دارد. آن را به درون پوست، زیر اپیدرم یا ناحیه پوستی (سطحی‌ترین لایه) تزریق می‌کند تا به آن حجم بدهد. تمام این فرایند بین 15 تا 30 دقیقه زمان می‌برد. پزشک کمی فشار می‌دهد تا محلول به طور یکدست زیر پوست پخش شود اما نیازی به ماساژ زیاد یا فشار سنگین نیست.

یک مزیت هیلارونیک اسید این است که اگر مشکلی وجود داشته باشد می‌توان آن را تجزیه کرد. اگر فرد نتیجه را دوست نداشته نباشد، می‌توانید گزینه تجزیه کردن را پیشنهاد بدهید.

به چه مراقبت‌هایی بعد از تزریق لازم است؟

بلافاصله پس از تزریق، گاهی پزشک کیسه یخ روی ناحیه موردنظر می‌گذارد تا میزان تورم کاهش یابد. ما به بیماران می‌گوییم آن روز از ورزش شدید خودداری کنند و روز بعد می‌توانند فعالیت‌های عادی خود را انجام بدهند. تزریق فیلر برای بیمار راحت و آسان است و نتایج خوبی به همراه دارد.

ماندگاری فیلرهای زیرچشم چقدر است؟

هیلارونیک اسید توسط بدن جذب می‌شود. افراد سیستم سوخت‌وساز متفاوت دارند؛ اما به طور کلی فیلرهای زیرچشم به مدت 6 ماه تا یک سال ماندگاری دارند.

چه کسانی نباید فیلر زیرچشم انجام بدهند؟

طبق سازمان غذا و دارو، فیلرهای پوستی ممکن است برای کسانی که دچار مشکلات خونریزی هستند، حساسیت دارند و برخی بیماری‌های خاص دارند مناسب نباشد. سازمان غذا و دارو توصیه می‌کند با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید این کار برای شما مشکلی ایجاد نمی‌کند. و از متخصص پوست که تزریق را انجام می‌دهد بخواهید فواید و خطرات احتمالی را برایتان کامل شرح دهد.

فیلر زیرچشم چقدر هزینه دارد؟

انجمن جراحان پلاستیک آمریکا می‌گوید طبق آمارهای سال 2020 متوسط هزینه فیلر هیلارونیک اسید 684 دلار برای هر سرنگ است؛ اما به این نکته باید توجه داشته باشید که هزینه‌های متفاوتی وجود دارد و این به موقعیت جغرافیایی، تجربه و تخصص پزشک و پیچیدگی فرایند در هر بیمار خاص بستگی دارد. برای آگاهی از میزان هزینه با مشاوران کلینیک دلین تماس بگیرید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاه خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *