فیلر پوستی چیست؟

فیلرهای پوستی مواد تزریقی هستند که چین‌و‌چروک‌های پوست را پر می‌کنند و خطوط پوستی‌تان را صاف می‌کنند. فیلرهای پوستی برای صورت انواع مختلفی دارند. ارائه‌دهندگان خدمات درمانی معمولا فیلرهای پوستی را در نواحی اطراف چشم‌ها، دهان و بینی‌تان تزریق می‌کنند. این عمل زیبایی رایج معمولا فورا نتیجه می‌دهد و تا چند ماه یا حتی چند سال ماندگار است.

فیلر پوستی چیست؟

تزریق فیلرهای پوستی نوعی از پروسیجرهای زیبایی بدون جراحی هستند. فیلرهای پوستی چین‌وچروک‌ها  را پر و خطوط صورت را صاف می‌کنند و حجم ازدست‌رفته صورت‌تان را بازمی‌گردانند. ارائه‌دهنده خدمات درمانی‌تان این مواد را دقیقا زیر پوست شما تزریق می‌کند.

افراد برای بهتر کردن خصوصیات چهره‌شان یا اینکه ظاهری جوان‌تر پیدا کنند، تصمیم به تزریق فیلرهای پوستی می‌گیرند. این درمان اختیاری معمولا کمتر از نیم ساعت طول می‌کشد و زمان نقاهت آن هم بسیار کوتاه است. اثر فیلرها فورا دیده می‌شود و بسته به نوع فیلر و محل تزریق آن، ماه‌ها تا سال‌ها باقی می‌ماند.

فیلرهای پوستی انواع متفاوتی دارند. درمانگرتان فیلرهای مناسب‌تان را به شما پیشنهاد خواهد داد. همچون هر عمل زیبایی دیگری تزریق فیلر هم ممکن است همراه با عوارضی مانند عفونت، خون‌‌ریزی و کبودی باشد. طرح‌های بیمه سلامت عموما عمل‌های زیبایی اختیاری مانند تزریق فیلر را پوشش نمی‌دهند.

چرا از فیلرهای پوستی استفاده می‌شود؟

با افزایش سن رفته‌رفته مقادیر کلاژن بدن شما کاهش می‌یابد. کلاژن ماده مهمی است که در سراسر بدن شما از جمله در پوست، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و بافت‌های همبندی وجود دارد. کاهش مقادیر کلاژن در پوست باعث سستی (شل‌ شدن) و کاهش حجم می‌شود. پوست نازک‌تر می‌شود، خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و رفته‌رفته دچار افتادگی می‌شود.

شما برای دستیابی به نتایج زیر می‌توانید اقدام به تزریق فیلر پوستی کنید:

  • حجم ازدست‌رفته را به پوست افتاده برگردانید.
  • بین اجزای صورت خود تقارن ایجاد کنید.
  • لب‌ها و گونه‌های خود را برجسته سازید.
  • چین‌وچروک‌های صورت‌تان را صاف کنید.

برخی از داروهای تجویزشده برای بیماری‌هایی مانند HIV و ایدز می‌توانند باعث لاغری صورت‌تان شوند. برخی افراد برای بازگرداندن حجم ازدست‌رفته صورت‌شان در اثر مصرف این داروها تصمیم به تزریق فیلرهای پوستی می‌گیرند.

فیلرهای پوستی چقدر رایج هستند؟

فیلرهای پوستی بسیار شایع هستند. هر سال در ایالات متحده آمریکا، بیش از 3 میلیون نفر از فیلرهای پوستی استفاده می‌کنند. آمار درستی از میزان استفاده از فیلرهای پوستی در ایران وجود ندارد.

انواع فیلرهای پوستی کدام است؟

فیلرهای پوستی انواع گوناگونی دارند. علاوه بر فیلرهای موجود در بازار که در ساخت آنها از مواد مصنوعی (ساخت بشر) و موادی که به‌طور طبیعی در بدن شما وجود دارند، استفاده می‌شود، ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی می‌توانند از چربی‌های بدن خودتان هم استفاده کنند. ارائه‌دهندگان خدمات درمانی این روش را «پیوند چربی اتولوگ» می‌نامند، که در آن چربی را از قسمتی از بدن‌تان خارج کرده و به صورت‌تان تزریق می‌کنند.

انواع مختلف فیلرهای موجود در بازار عبارت‌اند از:

  • هیالورونیک اسید (HA)، اسیدی است که به‌طور طبیعی در پوست ما وجود دارد. این اسید به پوست شما حجم می‌دهد و آن را هیدراته نگه می‌دارد. با افزایش سن، بدن دیگر هیالورونیک اسید نمی‌سازد. آثار تزریق این اسید معمولا از شش ماه تا یک سال بر روی پوست باقی می‌ماند. Restylane از انواع فیلرهای HA هست که استفاده از آن رایج است.
  • هیدروکسی لاپاتیت کلسیم (CaHA) نوعی فیلر است که ماده تشکیل‌دهنده آن در استخوان‌های‌تان وجود دارد. نتایج حاصل از استفاده این نوع فیلر معمولا تا حدود یک سال باقی می‌ماند. ارائه‌دهندگان خدمات درمانی معمولا از فیلر CaHA برای چروک‌های عمیق‌تر استفاده می‌کنند. Radiesse یکی از انواع این فیلر است.
  • پلی ال-لاکتیک اسید (PLLA) ماده‌ای است که به بدن در ساخت کلاژن مورد نیازش کمک می‌کند. درمانگران معمولا از این ماده برای صاف کردن خطوط عمیق روی صورت استفاده می‌کنند. آثار استفاده از این فیلر دو سال یا حتی بیشتر باقی می‌ماند. Sculptra یکی از انواع فیلر PLLA هست.
  • فیلرهایپلی‌متیل متاکریلات (PMMA)حاوی کلاژن و دانه‌های بسیار ریزی هستند که بعد از تزریق پزشک زیر پوست‌تان باقی خواهند ماند. این دانه‌ها به پوست‌تان حجم می‌دهند و سفتی آن را حفظ می‌کنند. Bellafill یکی از انواع فیلرهای PMMA هست.

ارائه‌دهنده خدمات درمانی با بررسی  و مرور انواع فیلرهای پوستی برای شما گزینه متناسب با نیازهای‌تان را به شما پیشنهاد می‌دهد. حتما با آن‌ها صحبت و مشورت کنید تا انتظار واقع‌بینانه‌ای از نتایج تزریق فیلر داشته باشید.

شرح دقیق روش کار

قبل از تزریق فیلرچه اتفاقی می‌افتد؟

قبل از دریافت فیلرهای پوستی، ارائه‌دهندگان خدمات درمانی مشورتی با شما خواهند داشت. ممکن است بخواهید به یک درماتولوژیست یا ارائه‌دهنده خدمات درمانی که در مراقبت‌های پوستی تخصص داشته باشد مراجعه کنید. آن‌ها صورت‌تان را معاینه می‌کنند و درباره انتظارات‌تان از نتیجه تزریق فیلر و ناحیه‌ای که می‌خواهید در آن تغییر ایجاد کنید سوال می‌پرسند. در این راستا می توانید از متخصصان کلینیک دلین مشاوره بگیرید.

آن‌ها ممکن است صورت‌تان را با یک خودکار یا ماژیک علامت‌گذاری کنند تا محل انجام تزریقات را به شما نشان دهند. همچنین ممکن است از صورت‌تان چند عکس بگیرند. ارائه‌دهنده خدمات درمانی‌تان نوع خاصی از فیلر یا چند فیلر را به شما توصیه می‌کند و عوارض جانبی احتمالی و زمان نقاهت را برای‌تان شرح می‌دهد.

همین‌طور در این مشاوره از شما درباره سوابق پزشکی‌تان هم سوال می‌کنند. شرح داروهایی که مصرف می‌کنید بسیار مهم است چراکه بعضی از داروها احتمال بروز برخی از عوارض بعد از تزریق را افزایش می‌دهند. اگر هرکدام از مشکلات زیر را دارید حتما آن را با درمانگر خود در میان بگذارید:

  • آلرژی.
  • سابقه کبودی یا خون‌ریزی بعد از اقدامات مشابه تزریق فیلر:
  • مشکلات عصبی.
  • اختلالات پوستی.

در فرایند تزریق فیلر چه اتفاقی می‌افتد؟

تزریق فیلرهای پوستی را می‌توانید در مطب درمانگر خود انجام بدهید. برخی از افراد ترجیح می‌دهند که تزریق فیلر‌های پوستی را در مراکز خدمات زیبایی-درمانی که مدسپا یا مدیسپا نیز نامیده می‌شوند انجام بدهند. این مراکز کلینیک‌های پزشکی هستند که  امکان انجام عمل‌های زیبایی را در محیطی شبیه اسپا فراهم می‌کنند. درمانگرتان پوست‌تان را تمیز کرده و ممکن است از لوسیون یا کرم یا داروی بی‌حس‌کننده استفاده کند. داروی بی‌حسی ناحیه را بی‌حس می‌کند تا تزریق فیلر راحت‌تر انجام شود.

با استفاده از سوزنی نازک، درمانگرتان مقادیر کمی از فیلر را به زیر پوست‌تان تزریق می‌کند. ممکن است سوزن باعث ایجاد سوزش یا درد در پوست‌تان شود، اما بیشتر افراد در طول این تزریق‍‌ها درد زیادی را تجربه نمی‌کنند. درمانگرتان ممکن است فیلرها را از چند ناحیه تزریق کند. کل این فرآیند از چند دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد.

بعد از فرایند تزریق فیلر چه اتفاقی می‌افتد؟

پس از تزریق فیلر پوستی، درمانگر پوست‌تان را تمیز می‌کند.


 همچنین شاید کیسه یخی برای کاهش درد و تورم به شما بدهند.

ممکن است پس از تزریق،کبودی، تورم یا احساس ناراحتی داشته باشید. معمولا این عوارض خفیف بوده و طی چند روز از بین می‌روند.

بیشتر اشخاص بلافاصله پس از تزریق فیلرها آثار آن را مشاهده می‌کنند. اما نتایج حاصل در هر فرد متفاوت است. مدت زمانی که طول می‌کشد تا نتیجه تزریق را ببینید (و میزان ماندگاری اثر فیلرها) به عوامل مختلفی ازجمله نوع درمانی که دریافت کرده‌اید بستگی دارد.

فرآیند پیوند چربی به صورت چگونه است؟

این فرآیند کمی متفاوت است. در ابتدا، درمانگرتان با استفاده از لیپوساکشن مقداری چربی را از بدن شما خارج می‌کند. پس از خالص‌سازی چربی، آن را به صورت‌تان تزریق می‌کنند. این کار نوعی درمان سرپایی است (همان روز به خانه برمی‌گردید).

ازآنجایی‌که روش پیوند چربی مراحل بیشتری دارد، فرآیند آن از تزریق فیلرهای پوستی آماده موجود در بازار پیچیده‌تر است. پس از لیپوساکشن و پیوند چربی به صورت، ممکن است تا دو هفته به استراحت نیاز داشته باشید. حتما از درمانگرتان درباره مدت دوره نقاهت و اینکه این فرایند برای‌تان مناسب هست یا نه سوال کنید.

عوارض و مزایا

مزایای تزریق فیلرهای پوستی چیست؟

خیلی از افراد نتایج تزریق فیلرهای پوستی را بلافاصله مشاهده می‌کنند. تزریق‌ها معمولا کمتر از یک ساعت طول می‌کشند و می‌توانید آن‌ها را درهمان مطب درمانگرتان انجام دهید. ازآنجایی‌که این کار درمانی بدون جراحی است، زمان بهبودی نیز بسیار کوتاه است.

بسته به نوع فیلر، ماندگاری اثر آن ممکن است تا چند ماه یا حتی چند سال باشد. اثر برخی فیلرها تا بیش از دو سال باقی می‌ماند. فیلرهای پوستی معمولاً نسبت به روش‌های جراحی اختیاری ارزان‌تر هستند.

خطرات عوارض فیلرهای پوستی چیست؟

در تزریق فیلر پوستی عوارض جدی نادرهستند و عوارض احتمالی هم موقت خواهند بود. اما مانند هر عمل جراحی زیبایی دیگری، خطراتی نیز وجود دارد. آن‌ها عبارت‌اند از:

  • عدم تقارن بین اجزای صورت.
  • خون‌ریزی، کبودی، قرمزی، درد و ورم.
  • آسیب پوستی، که می‌تواند باعث ایجاد  جای زخم شود.
  • عفونت، که در موارد حاد می‌تواند منجر به نکروز (مرگ پوست عفونی) شود.
  • برجستگی یا ورم زیرپوستی.
  • بی‌حسی.
  • جوش‌های شبیه آکنه.
  • التهاب پوستی و خارش.

به ندرت، برخی افراد در پی تزریق فیلر پوستی دچار مشکلات بینایی می‌شوند. اگر مشکلات بینایی همراه با ضعف، ناراحتی یا درد در یک سمت بدن خود دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

نقاهت و پس از آن

زمان نقاهت پس از تزریق فیلرهای پوستی چقدر است؟

زمان نقاهت هر فردی متفاوت است. مدت زمان نقاهت شما به عوامل زیر بستگی دارد:

  • تعداد نقاط تزریق فیلر.
  • نوع فیلر تزریقی.
  • وضعیت کلی سلامتی‌تان.

بیشتر افراد بلافاصله پس از تزریق فیلر پوستی می‌توانند فعالیت‌های مورد علاقه‌شان را انجام دهند. با این حال، درمانگرتان ممکن است اجتناب از ورزش سنگین یا فعالیت بدنی را برای یک یا دو روز توصیه کند.

چه زمانی باید به‌خاطر فیلرهای پوستی به پزشک مراجعه کنم؟

پس از تزریق فیلرهای پوستی، درصورت بروز مشکلات زیر فورا با پزشک خود تماس بگیرید:

  • خون‌ریزی یا درد.
  • علائم عفونت، ازجمله تب یا قرمزی و ورم در محل تزریق.
  • علائم واکنش آلرژیک یا آنافیلاکسی، مانند مشکل در تنفس یا تنگی نفس.

جمع بندی

فیلرهای پوستی چین‌و‌چروک‌ها را صاف می‌کنند و حجم ازدست‌رفته را به پوست افتاده باز می‌گردانند. دلیل تمایل اکثر اشخاص به این فیلرها محسوس بودن فوری نتیجه تزریق و زمان کوتاه نقاهت است. مانند هر عمل زیبایی اختیاری دیگری، خطر عوارض جانبی وجود دارد. با ارائه‌دهنده خدمات درمانی‌تان درباره مزایای فیلرها و خطرات احتمالی و همچنین بهترین نوع فیلر پوستی مناسب خود مشورت کنید. پس از انجام این تزریقات، اگر خون‌ریزی، درد، ورم یا علائم واکنش آلرژیک داشتید، با پزشک خود تماس بگیرید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاه خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *